January 30, 2021

Kuinka pitkälle vähittäiskauppa voi kehittyä vuonna 2021?

By Mark Steven

Kuten aina, uuden vuoden myötä tulee uusia suuntauksia vähittäiskaupan ja verkkokaupan maailmassa. Innovatiivisista vähittäiskaupan markkinointitekniikoista yllättäviin uusiin myyntikanaviin – tässä ovat tärkeimmät innovatiiviset vähittäiskaupan trendit, joita on syytä pitää silmällä vuonna 2021.

Verkkokauppa tulee olemaan yhä suositumpi vaihtoehto kivijalkakauppjen sijaan

Tämän vuoden verkkokauppojen kasvu on tullut pysyäkseen. Erään tutkimuksen mukaan vuonna 2020 lähes 41% asiakkaista sanoi ostavansa tuotteensa mieluummin verkkokauppaa, jotka he yleensä ennen ostivat kivijalkakaupasta.

Kaupankäynti sosiaalisen median alustoilla tarjoaa ostajille entistä saumattoman tavan tehdä ostoksia verkossa. Sen sijaan, että napsautettaisiin kolmannen osapuolen verkkosivustolle, käyttäjät voivat tehdä ostoksia suoraan sosiaalisen median sovelluksista tai sivustosta. Ja sosiaalinen kauppa on kasvussa. Pelkästään vuonna 2020 nähtiin TikTokin ja Shopifyn kumppanuus, Snapchatin Native Stores -tuotemerkkien laajeneminen ja Facebook-myymälöiden käyttöönotto.

Vuonna 2021 voimme odottaa sosiaalisen kaupankäynnin olevan yhä olennaisempi osa verkkokaupan kokemusta niin brändeille kuin asiakkaillekin.

Vielä enemmän AR-pohjaisia eli lisätyn todellisuuden ​​ostokokemuksia

Lisätty todellisuus (AR), virtuaalinen todellisuus ja tekoäly (AI) ovat tulleet markkinoille pysyäkseen. Nielsenin vuonna 2019 tekemän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan kuluttajat mainitsivat lisätyn- ja virtuaalitodellisuuden tärkeimmiksi teknologioiksi, joita he haluavat ottaa mukaan heidän jokapäiväisessä elämässään. Jopa 51% sanoi olevansa halukas käyttämään ja kokeilemaan AR-tekniikkaa tuotteiden arviointiin. Tämä teknologia on myös yhä enemmän saatavilla tavallisille kuluttajille, kun ennen se oli liian hintavaa.

Ja vaikka vähittäiskaupan AR ei ole uusi (Facebook teki joitain suuria AR-liikkeitä vuonna 2018), se on muuttunut mukavasta lisäominaisuudesta todella olennaiseksi osaksi, kun puhutaan vähittäiskauppiaiden markkinoinnista ja myyntistrategioista. Tähän liittyy myös nettipelaaminen, jonka ala kasvaa jatkuvasti. Näitä ovat esimerkiksi parhaat vedonlyönti NetBet -vedonlyöntisivustot.

Vaikka kaikilla jättimäisillä tuotemerkeillä, kuten IKEA, Home Depot ja Target, on omat AR-ostokokemukset, AR-pohjainen kauppa ei ole enää vain megabrändejä varten.

Viime vuonna Shopify esitteli Shopify AR:n, helppokäyttöisen työkalupaketin yrityksille, jotka voivat luoda omia lisätyn todellisuuden kokemuksiaan esittelemään tuotteitaan asiakkaille. Ja se toimii: Shopify kertoo, että asiakkaiden vuorovaikutuksessa lisättyä todellisuutta omaavien tuotteiden tulosprosentti oli 94% korkeampi kuin tuotteissa, joissa ei ollut käytössä tätä uutta teknologiaa.

Uusi lähestymistapa somevaikuttajien markkinointiin

Vaikuttajamarkkinointi on ennen kaikkea selfietä, huolella rakennettuja blogeja ja muokattuja tuotekuvia. Esimerkiksi vedonlyöntisivustot löytyvät juuri bloggaajien ja affiliate markkinoijien kautta. Kasinoala onkin yksi ensimmäisistä, joka otti tämän tyylisen markkinoinnin käyttöönsä.

Mutta vuonna 2020 olemme nähneet suuren muutoksen brändien ja vaikuttajien yhteistyössä. Somevaikuttajien sisältö on muuttunut hitaasti realistisempaan, todelliseen esteettisyyteen, ja tämä muutos tulee jatkumaan vuoteen 2021.

Kuluttajat luottavat tuotemerkkeihin, jotka vaikuttavat aidoilta, ja nykypäivän älykkäät käyttäjät voivat havaita liian tuotetun mainoksen kilometrien päästä. Tuotemerkit, jotka eivät priorisoi aitoutta vaikuttajayhteistyössään, voivat jättää hyvästit paremmalle kuluttajien sitoutumiselle ja sijoitetun pääoman tuottoprosentille ensi vuonna. On aika keskittyä ainutlaatuiseen vaikuttajasisältöön, jossa etusijalle asetetaan informatiivisuus, viihde ja käyttökokemus.

Päätelmä vähittäiskaupan tulevaisuuden näkymistä vuodelle 2021

Kuluttajien odotukset ovat vain kasvussa nyt ja tulevaisuudessa. Siksi henkilökohtaisen asiakaskokemuksen luominen ja tuominen kampanjoihin – olipa kyseessä räätälöidyt tuotesuositukset tai tietojen visualisointi, mukaan lukien kanta -asiakasohjelmat – on avain sitoutumisen lisäämiseen ja asiakkaiden pitämiseen pitkäksi aikaa.

Tavoitteena on tarjota paras mahdollinen asiakasnäkymä. Tietojesi hyödyntäminen ja käyttäminen henkilökohtaisten kampanjoiden toteuttamiseen on välttämätöntä tulevina vuosina. Valitettavasti näiden tietojen kerääminen on edelleen valtava haaste monille tuotemerkeille. CDP: t voivat auttaa virtaviivaistamaan tietovirtaa luomaan yhden näkymän asiakkaalle – ja ne ovat investoinnin arvoisia. Muista, että internet on pullollaan erilaisia koulutusohjelmia, joten voit oppia helposti uusia taitoja – ja usein täysin ilmaiseksi!